Peruskurssi

Vaikka peruskurssi on alkanut, etkä ole heti alusta alkaen päässyt mukaan, niin voit aloittaa aikidon harjoittelun tulemalla salille maanantaina tai torstaina klo.19.00 non stop periaatteella. Pääset heti mukaan harjoittelemaan, sillä räätälöimme juuri sinulle sopivat harjoitteet niin, että aikidon perusteet tulevat tutuiksi nopeasti ja turvallisesti. Varusteiksi mukaan riittävät T-paita, collegehousut sekä avoin mieli. Rohkeasti mukaan! Tervetuloa!

Dojo Reiho

DOJO REIHO eli käyttäytyminen dojolla opitaan harjoittelun myötä. Alkeiskurssin vetäjä opettaa heti ensimmäisellä kerralla tarpeelliset kumarrukset ja tervehdykset, sekä neuvoo parhaansa mukaan jatkossakin. Tavoitteena on, että oppilaat edistyisivät tekniikoiden lisäksi myös muussa ulospäin näkyvässä käyttäytymisessä.

– matkapuhelin tulee pitää äänettömänä tai suljettuna

– pitkä tukka tai parta on hyvä sitoa tai palmikoida

– harjoitusvaate (keiko-gi) on pidettävä puhtaana ja repeämät on korjattava

– jalat pestään ja kuivataan aina ennen saliin menemistä

– tatamin ulkopuolella liikuttaessa käytetään sandaaleja (zori)

– sormien ja varpaiden kynnet pidetään lyhyinä

– kello, korut, korvarenkaat yms. otetaan pois ennen harjoituksia

– huulipuna ja muut meikit on hyvä poistaa ennen harjoituksia

– jos väsyy, voi pahoin tai loukkaantuu kesken harjoituksen ja kokee ettei kykene jatkamaan, on soveliasta kumartaa harjoitusten vetäjälle, selvittää asiantila ja vetäjä voi osoittaa lepopaikan tai antaa luvan poistua ennen harjoitusten päättymistä (olkoon syy mikä tahansa, matolle eli tatamille ei tulla eikä siltä poistuta harjoitusten vetäjän tietämättä)

– dojolla harjoittelee kaiken ikäisiä ja kuntoisia ihmisiä ja jokaisen on itse huolehdittava siitä, ettei rasita itseään liikaa

– tatamilla tulee aina istua seizassa tai ns. risti-istunnassa vaikka vain seuraisi harjoituksia sivusta

– harjoitusten alussa sanotaan onegai-shimasu, kirjaimellisesti käännettynä “haluan pyytää jotakin”, millä tarkoitetaan halua harjoitella pyyteettömästi ja parhaansa mukaan

– lopuksi sanotaan arigatoo-gozaimashita, mikä tarkoittaa “kiitoksia paljon”

– mitään arvotavaroita ei kannata jättää pukuhuoneisiin, vaan ne voi tuoda saliin niille varatulle paikalle

Vetäjän lisäksi jokaisen harjoittelijan panos on tärkeä harjoitusten aikana. Ainoastaan avoimella mielellä ja ahkeralla harjoittelulla voi päästä hyviin tuloksiin!

Seura ei vakuuta harjoittelijoita, jokainen harjoittelee dojolla omalla vastuulla (ks. Aikidoliiton lisenssi).

HARJOITTELUSANASTOA